מפרץ גולפו דולסה | Dulce Gulf

דף הבית » מפרץ גולפו דולסה | Dulce Gulf

מפרץ גולפו דולסה | Dulce Gulf

רק מלהעיף מבט בסרטונים ובתמונות מחצי האי אוסה וגולפו דולסה אפשר לדעת שמדובר במקום מאוד מיוחד. הנוף עוצר הנשימה של אזור אוסה מראה את כוחה העצום של אמא אדמה.

גולפו דולסה (בתרגום מאנגלית לעברית – המפרץ המתוק) הוא מפרץ בקוסטה ריקה הממוקם בדרום מחוז פונטארנס. המפרץ מתחיל בצד החוף הדרומי של האוקיינוס ​​השקט של קוסטה ריקה ומשתרע מעט צפונה לפני שהוא פונה מערבה. החלק המערבי ביותר נמצא בעיר רינקון. המפרץ כולו מפריד בין חצי האי אוסה לחלק היבשתי של קוסטה ריקה.

אבל… מה יש במקום הזה שהופך אותו לכל כך יוצא דופן?

אזור חצי האי אוסה בקוסטה ריקה הוא אוצר ביולוגי אמיתי. זהו יער גשם ראשוני שמכיל את העצים הגבוהים ביותר ותומך בכמה מהאוכלוסיות הגדולות ביותר של בעלי חיים בסכנת הכחדה. יש באיזור מספר גבוה במיוחד של מינים אנדמיים, כלומר כאלה שחיים רק במקום זה בעולם.

בתוך ACOSA, אזור השימור של אוסה, יש מקבץ של אזורים מוגנים, 17 בסך הכל, כולל הפארק הלאומי קורקובדו והפארק הלאומי פידראס בלנקס שמהווים כ-3% משטחה של קוסטה ריקה. יתרה מכך, מחצית ממיני הצמחים ובעלי החיים בקוסטה ריקה חיים פה. זוהי רמה גבוהה ביותר של צפיפות מינים, בהתחשב בכך שקוסטה ריקה מכילה 4% מהמגוון הביולוגי בעולם.

ניתן למצוא כאן מגוון רחב מאוד של מערכות אקולוגיות, עקב שונות בתנאי הגובה, כמות המשקעים, הטמפרטורה ותנאי השטח. יש גשם בשפע (5-6 מטרים בשנה) ואור שמש. כמו בשאר חלקי המדינה זהו סוג של גשר בין צפון אמריקה לדרום אמריקה, ולכן הוא מכיל חי וצומח משני האיזורים.

תכנון טיולים באנר
מורנה מציצה מבין הסלעים
מורנה מציצה מבין הסלעים

מה יש כאן מתחת למים?

ה"גולפו דולסה" הוא המקבילה הימית של הג'ונגלים השופעים והבתוליים באזור. נהוג לכנותו מפרץ אך בדומה לנורבגיה זהו למעשה פיורד, אחד מארבעת הפיורדים הטרופיים היחידים בעולם. עם עומק מרבי של 215 מטרים, הוא מכיל בתי גידול שונים מאוד שנעים מתצורות אלמוגים ימיים חמים ורדודים שבהם דגים קטנים נמצאים בשפע, ועד למעמקים הקרים שרק לוויתנים יכולים לצלול אליהם.

חיים כאן יונקים ימיים כמו לווייתנים, דולפינים ופוקניים. באופן מפתיע, קרובי משפחתם היבשתיים הקרובים ביותר הם בעלי פרסה, הכוללים בין היתר סוסים, פרות, טפירים וצבאים. זמן אבולוציוני ארוך עבר עד שהיונקים היבשתיים הסתגלו לחיים באוקיינוס. כמה מהסימנים הברורים ביותר בתהליך האבולוציוני הזה הן הפיכת הגפיים האחוריות לזנב פחוס, התמזגותן של חוליות צוואריות שאינן מאפשרות שום תנועת צוואר, והמעבר מהנחיריים הקדמיים לחורי נשיפה בחלק העליון של הראש. מבין כל היונקים הימיים הם היחידים שמבלים את כל חייהם באוקיינוס. אלה באמת חיות מדהימות, זו עובדה יוצאת דופן שיונקים יבשתיים התפתחו כדי לחזור לאוקיינוס, שממנו יצאו אבותיהם לפני מיליוני שנים רבות.

airalo ad
דולפין שוחה ומשפריץ אויר ורסיסי מים מחור הנשיפה
דולפין שוחה ומשפריץ אויר ורסיסי מים מחור הנשיפה

במים המקיפים את האזור נצפו עד היום מעל 20 מינים של לווינים, כולל לוויתן זרע, אורקות, לווייתני בריד וכמה מינים של דולפינים.

בין הדולפינים הנפוצים יותר סביב הגולפו דולסה תוכלו לראות דולפיני סטנלה, סטנלה ארוכי-חרטום ודולפיננים. כל אלה נמצאים כאן כל הזמן וניתן לראותם כל השנה. לעומת זאת, לווייתנים גדולי סנפיר מגיעים בעונה כדי להתרבות ולהניק את הלוויתנים הצעירים.

קבוצות לוויתנים מדרום כדור הארץ מגיעות מאוגוסט עד נובמבר, ואלה מהחצי הצפוני שלו מגיעות מנובמבר עד יוני. החפיפה שקורית בחודש נובמבר הופכת את גולפו דולסה למקום נדיר ביותר בו נפגשות אוכלוסיות שונות, דבר שמקדם את המגוון הגנטי של המינים הללו.

לבקר בגן העדן הזה זו חוויה חד פעמית, במיוחד עבור אלה שאוהבים טבע, ים, צלילות, יערות גשם וחיות בר.

פורסם ב:

Scroll to Top
דילוג לתוכן